Kes najib terkini 2021 - Pengurusan kes pecah amanah RM6.6 bilion Najib, Irwan Serigar 27 Januari 2022

Najib terkini 2021 kes Kes SRC:

Terkini : Najib sekali lagi lafaz sumpah laknat tidak bersalah kes SRC

Najib terkini 2021 kes Kes Najib:

Najib terkini 2021 kes Kronologi kes

Najib terkini 2021 kes Kes Najib:

Najib terkini 2021 kes Kes Ahmad

Najib terkini 2021 kes Terkini :

Kes Najib: Keputusan rayuan kekal dibuat esok

Najib terkini 2021 kes Kronologi kes

Najib terkini 2021 kes Panas! Najib

Najib terkini 2021 kes Kes Najib

Najib terkini 2021 kes Bicara kes

Kes seleweng dana SRC, nasib Najib bakal diketahui esok

Pada 21 Mei lalu, Hakim Datuk Muhammad Jamil Hussin membenarkan perbicaraan kes pecah amanah yang ditetapkan pada September dan Oktober lalu dilapangkan dan menetapkan hari ini untuk pengurusan kes bagi memaklumkan status kes berkenaan.

  • Nazlan sebelum ini merupakan Hakim Mahkamah Tinggi Komersial sebelum berpindah ke Mahkamah Tinggi Jenayah dan mempunyai pengalaman serta kepakaran dalam hal-hal berkaitan kes sivil dan komersial.

  • Perkara itu disahkan Timbalan Pendakwa Raya Mohd Ashrof Adrin Kamarul selepas permohonan itu didengar secara dalam talian.

Kes SRC International: Nasib Najib ditentukan hari ini

Keputusan itu yang dibuat oleh Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Muhammad Jamil Hussin di Kuala Lumpur hari ini bertujuan memberi laluan kepada perbicaraan dua kes jenayah yang membabitkan bekas perdana menteri tersebut selesai.

  • Terdahulu, panel tiga hakim yang diketuai Datuk Abdul Karim Abdul Jalil dan bersidang bersama-sama Datuk Has Zanah Mehat dan Datuk Vazeer Alam Mydin Meera memutuskan untuk menolak permohonan Najib selepas mendapati tiada keadaan istimewa yang membolehkan keterangan baharu itu diterima.

  • Pada 11 April, Najib memohon lanjutan untuk memfailkan rayuan selewat-lewatnya pada 25 April dengan alasan peguamnya perlu meneliti sejumlah besar rekod untuk menyediakan petisyen rayuan yang lengkap.
2022 qa1.fuse.tv